Ιστορία

» Ιστορία

...Στα νερά του βορείου Αιγαίου Πελάγους στην Ελλάδα, ένας ψαράς, που ονομαζόταν Αργύρης Δημούδης, έπλεε με τη μικρή του βάρκα αναζητώντας μύδια και στρείδια. Το 1964 ξεκίνησε να τα ψαρεύει με τη χρήση ενός σιδερένιου τριγώνου, εξοπλισμένου με καρφιά, τα οποία τον βοηθούσαν να τα αποσπά από το βυθό της θάλασσας.

Πίσω από το τρίγωνο αυτό ήταν δεμένα τα δίχτυα για να παγιδεύουν τα μύδια και τα στρείδια. Στη συνέχεια, η ψαριά της ημέρας μεταφερόταν στο λιμάνι για να βρει το δρόμο της από την τοπική ψαραγορά στο πιάτο του καταναλωτή, φρέσκια από τη θάλασσα.

Αλλά το 1987 εγκαταστάθηκαν τα πρώτα εκκολαπτήρια, κυρίως όμως για να αποθηκεύονται τα μύδια και τα στρείδια, ώστε να διατηρούνται ζωντανά και έτοιμα για πώληση.

Εν τω μεταξύ, οι γιοι του Αργύρη, ο Βασίλης και ο Γιώργος είχαν ήδη ξεκινήσει να εργάζονται στην επιχείρηση του πατέρα τους. Ο αδελφός του, ο Απόστολος, είχε κι αυτός ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση. Όμως, το 1988 επιφύλαξε μια δυσάρεστη έκπληξη για τους ψαράδες.

Το καλοκαίρι οι θερμοκρασίες έφτασαν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα σε όλη την Ελλάδα.

Αυτή η κατάσταση είχε ως αποτέλεσμα την τεράστια έλλειψη οξυγόνου στη θάλασσα που προκάλεσε ασφυξία και σκότωσε σχεδόν όλους τους πληθυσμούς μυδιών ενώ τα στρείδια εξαφανίστηκαν ολοσχερώς από την περιοχή. Εξαιτίας αυτής της μεγάλης καταστροφής οι ψαράδες ένιωσαν την ανάγκη να εξαρτώνται λιγότερο από τη θάλασσα για την ψαριά τους.

Τα εκκολαπτήρια χρησιμοποιούνταν ήδη ως αποθηκευτικός χώρος στη θάλασσα και ξεκίνησαν τη συστηματική εκκόλαψη και παραγωγή μυδιών με τα ελάχιστα μύδια που είχαν απομείνει. Αυτή είναι η ιστορία της εταιρείας περιληπτικά, η οποία, από τότε έχει εξελιχθεί στην πιο επιτυχημένη ελληνική εταιρεία στον χώρο της κατέχοντας το 70% της ετήσιας παραγωγής.



 
ΑΡΧΙΚΗ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ